Συμβουλές και tips για τις πανελλήνιες

Συμβουλές και tips για τις πανελλήνιες

Οι πανελλήνιες αποτελούν το εισιτήριο για την εισαγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε το πόσο σημαντικές μπορεί να είναι για την ζωή και την ψυχολογία ενός παιδιού. Το αίσθημα του άγχους που δημιουργείται τόσο στους υποψήφιους όσο και στις οικογένειές τους είναι μεγάλο, ωστόσο θα πρέπει να παραμένουν ψύχραιμοι, αφού μπορεί να είναι σημαντικές, όμως δεν καθορίζουν ολόκληρη την ζωή του παιδιού, ούτε αντικατοπτρίζουν τις γνώσεις και την αξία του.Με λίγη οργάνωση και φυσικά καλό διάβασμα ο στόχος του κάθε παιδιού μπορεί να επιτευχθεί και να ανταμειφθεί η προσπάθειά του. Παρακάτω υπάρχουν κάποια tips που θα σας φανούν σίγουρα χρήσιμα!

Κοιμόμαστε σωστά.

Ακολουθούμε μία διατροφή πλούσια σε Ω-3 και βιταμίνες.

Φροντίζουμε να έχουμε τα απαραίτητα μαζί μας κατά την διάρκεια της εξέτασης. [ταυτότητα ή διαβατήριο, καρτελάκι εξεταζόμενου, γεωμετρικά όργανα, στυλό, μολύβι γόμα]

Δεν ξεχνάμε να φορέσουμε ρολόι χειρός για να διαχειριστούμε τον χρόνο μας.

Έχουμε μαζί μας νερό ή χυμό.

Διαβάζουμε προσεκτικά τα θέματα.

Δίνουμε βαρύτητα στα θέματα που φαίνονται εύκολα, διότι ίσως κρύβουν παγίδες.

Εάν κάποιο θέμα μας δυσκολεύει πάμε στο επόμενο. Διαβάζουμε καλά τι ζητάει η ερώτηση και προσέχουμε να μην αναφερόμαστε σε πράγματα που δεν μας ρωτάνε.

Φροντίζουμε το γραπτό μας να είναι ευανάγνωστο. Αφήνουμε λίγο χρόνο για να ρίξουμε μία ματιά στο γραπτό μας πριν το παραδώσουμε.

Προσπαθούμε να μην αφήσουμε κενά θέματα, απαντάμε ακόμα και αν έχουμε αμφιβολίες.

Δεν πανικοβαλόμαστε εάν δεν καταλαβαίνουμε κάποιο θέμα, διότι ο εγκέφαλός μας θα καθαρίσει στην πορεία.

Οι πανελλήνιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με συνέπεια και προσπάθεια.Δεν υπάρχει κανένας ανέφικτος στόχος. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλό διάβασμα και φυσικά καλή ψυχολογία. Προσπαθήστε να αποβάλετε το άγχος και να μην επιτρέψετε στους άλλους να σας μεταφέρουν τον πανικό, που κακώς σχηματίζεται γύρω από αυτήν την διαδικασία.

Να θυμάστε πάντα πως η πραγματική προσπάθεια ανταμείβεται.

Καλή Επιτυχία!