Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα, με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων, χωρίς μάλιστα να γίνεται διάκριση σε άντρες και γυναίκες. Απλώς, η αιτιολογία είναι εντελώς διαφορετική ανάμεσα στα δύο φύλα και συνεπώς διαφορετικός είναι και ο τρόπος αντιμετώπισης κάθε περίπτωσης. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά, για να λύσουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης, και χρησιμοποιούν πρωτοποριακές μεθόδους με ορατά αποτελέσματα. Η μάχη απέναντι στην απώλεια μαλλιών έχει αυτή τη στιγμή τους πιο αποτελεσματικούς συμμάχους από ποτέ.


Φυτικά προϊόντα
Σε περιπτώσεις ήπιας τριχόπτωσης, το ζητούμενο είναι να ενισχυθεί η τρίχα και να γίνει βαθιά θρέψη στη ρίζα της, έτσι ώστε να αποκτήσει ξανά το χαμένο της όγκο και τη δύναμή της. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια φυσικών συστατικών, τα οποία έχουν αποδεδειγμένη δράση τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Το πιο γνωστό είναι το αιθέριο έλαιο δάφνης, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής ως θεραπεία, αλλά περιλαμβάνεται και σε πολλά σαμπουάν. Η θαυματουργή του δράση έχει ως αποτέλεσμα οι τρίχες να φαίνονται αμέσως πιο υγιείς και πυκνές, αλλά και να τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ώστε να παράγονται νέες τρίχες. Αντίστοιχη δράση έχει και το δενδρολίβανο, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται σε πολλά φυτικά σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης, αφού συμβάλλει αποτελεσματικά την υγιή ανάπτυξη νέων φυτρών.


Μικρά θαύματα από το εργαστήριο
Σε περιπτώσεις εντονότερης τριχόπτωσης, οι ρίζες των μαλλιών χρειάζονται τόνωση με εξειδικευμένα συστατικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για αυτό το λόγο με σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους που στοχεύουν στην ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Συστατικά, όπως το Aminexil, το Peptidoxyl-4, η μινοξιδίλη και η τριοξιλίδη, έχουν ανακαλυφθεί με βάση πολύχρονες έρευνες και έχουν χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές σε εκατομμύρια ανθρώπους. Η αποτελεσματικότητά τους έγκειται όχι μόνο στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή, αλλά και στην ενίσχυση της ρίζας κάθε τρίχας, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλους τους προδιαθεσικούς παράγοντες τριχόπτωσης σε άντρες και γυναίκες.


Συμπληρώματα διατροφής
Δεν είναι λίγες οι φορές, στις οποίες η τριχόπτωση δεν οφείλεται στην κληρονομικότητα ή σε ορμονικές μεταβολές, αλλά στη διατροφή. Έτσι, το να δώσουμε στον οργανισμό μας τα συστατικά που χρειάζεται για υγιή μαλλιά είναι το κλειδί για την αντιμετώπισή της. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β3, Β5, Β6, Β8) έχουν την εξαιρετική ιδιότητα να προλαμβάνουν την τριχόπτωση, αφού διεγείρουν την ανάπτυξη νέων τριχών, ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία νέων αγγείων και διατηρούν την καλή υγεία των μαλλιών. Το κολλαγόνο είναι επίσης ένα θαυματουργό συστατικό που προσφέρει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τη βαθιά θρέψη της τρίχας, ενώ ο ψευδάργυρος και το σελήνιο έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα της τρίχας. Όλα αυτά τα συστατικά εμπεριέχονται σε συμπληρώματα διατροφής, τα οποία είναι εξειδικευμένα στην πρόληψη και τη θεραπεία της τριχόπτωσης και μπορούν να λαμβάνονται μόνα τους ή σε συνδυασμό με την τοπική θεραπεία με σαμπουάν και λοσιόν.