Ο κυριότερος τρόπος μετάδοσης του Κορονοϊού, είναι η εκτίναξη των σταγονιδίων από την στοματική μας κοιλότητα, όταν μιλάμε, όταν βήχουμε ή όταν φτερνιζόμαστε.

Η χρήση της μάσκας μπορεί να περιορίσει σε ένα υψηλό ποσοστό την μετάδοση της λοίμωξης από άτομο σε άτομο. Συμβάλλει σημαντικά ώστε να προστατέψουμε τους ανθρώπους γύρω μας σε περίπτωση που νοσούμε. Ωστόσο είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί καθώς  την  χρησιμοποιούμε. 

Οδηγίες:

Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας πριν την εφαρμόσουμε. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να τα πλύνουμε, χρησιμοποιούμε αντισηπτικό.
Εφαρμόζουμε την μάσκα ώστε να καλύπτει την μύτη, το στόμα και το πηγούνι μας. Φροντίζουμε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στην μάσκα και το πρόσωπο.
Για να αφαιρέσουμε την μάσκα, πιάνουμε τα κορδόνια αρχικά από κάτω και μετά από πάνω ή ταυτόχρονα τους λαστιχένιους βραχίονες.
Δεν αγγίζουμε ποτέ το μπροστινό μέρος της μάσκας διότι θεωρείται μολυσμένο.
Απορρίπτουμε την μάσκα ή την αφαιρούμε μόλις υγρανθεί.
Εάν χρησιμοποιούμε μάσκα πολλαπλών χρήσεων την πλένουμε όσο συχνότερα γίνεται με απορρυπαντικό στους 60 βαθμούς.


Πλέον η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ και απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι θα ερχόμαστε αμέτρητες φορές σε επαφή με τις μάσκες και είναι εξαιρετικά σημαντικό να τις χρησιμοποιούμε ορθά.